piektdiena, 2016. gada 18. marts

Iepazīšanās un Neredzīgo rehabilitācijas centra apmeklējums

Tikšanās ir notikusi! Mēs esam laimīgi!

Atbraucām ap plkst.15.00 uz Latvijas neredzīgo biedrības rehabilitācijas centru Pāles ielā, Juglā. Tur mūs jau gaidīja Zaiga Kļaviņa - suņu-pavadoņu trenere. Iepazināmies un gājām uz rehabilitācijas centra telpām. Zaiga teica, ka iepazīstinās mūs ar Alekseju un Teodoru. Klusi vīram pačukstēju: "Teodors ir suns!" :) Vīrs likās izbrīnīts :)
Tik tiešām - Teodors ir suns! Smilšu krāsas labradors, kurš mums ar vīru nepievērsa gandrīz nekādu uzmanību, toties no Zaigas nevarēja atlipt. Pat tad, kad Aleksejs pāris reizes pasauca Teodoru pie sevis - tas turpināja spiesties pie Zaigas kājām un smaidīt ar visiem suņa zobiem! Izskatījās forši!

Aleksejs ir jauns un patīkams vīrietis, kurš ar lielu interesi izrādīja mums savu saimniecību un izstāstīja par savu dzīvi! Kā jau jebkuram veselam cilvēkam - mums grūti saprast kāda ir neredzīgā cilvēka ikdiena. Kā šadam cilvēkam vajag minīt savu ikdienu? Mēs pārliecinājāmies, ka par visiem 100%. Neredzīgos cilvēkus rehabilitācijas centrā apmāca darīt visu - gatavot ēst, orientēties telpā, lasīt, lietot datoru un mobīlo telefonu... Tas tiešām ir svarīgs darbs! Tāpat mums parādīja radošus darbiņus, ko ar savām rokām uztaisīja cilvēki ar redzes problēmām. Diemžēl lielākā daļa neredzīgo neatnāk līdz šādam rehabilitācijas centram, bet savu laiku pavada mājās. Kapēc? Cilvēkiem trūkst informācijas, ka šāds centrs ir. Un bieži cilvēks nevar līdz šādam centram tikt...

Tālāk gājām uz kopmītņu telpām. Tur mūs sagaidīja dzīvespriecīga un saulaina Nataļja! Teikšu, ka mūs uzņēma kā savējos! Dzerot kafiju, izrunājām visus interesējošus jautājumus. Par audzināšanu mums viss likās saprotams un skaidrs - ar vīru neesam pārāk sentimentāli cilvēki un viegli varēsim nebarot no galda vai nelaist gultā. Interesanti likās, ka nedrīkst mest bumbiņu, bet nu jā - sunim pavadonim tā suņa dzīve atšķirās :) Vairāk jautājumu bija par barošanu pēc BARF sistēmas, bet tagad jau viss ir izlasīts un palika vairāk vai mazāk skaidrs.

Tagad gaidām savu audžusunīti :)


Tā kā paši neesam veikuši foto vai video filmēšanu atļaušos ielikt video no youtube.com par Latvijas neredzīgo biedrības rehabilitācijas centra cniegtajiem pakalpojumiem.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru