svētdiena, 2016. gada 8. maijs

4.maijs kopā ar Marley's Fit

Sveiki draugi!
Šajā rakstā dalīšos ar jums mūsu foršajā piedzīvojumā un atrādīšu smukas bildes, kuras man laipni atsūtīja Marley's Fit.
Kādu laiciņu atpakaļ no drauga sociālajā tīklā facebook.com saņēmu uzaicinājumu apmeklēt pasākumu ko rīko atraktīvi studenti no organizācijas Marley's Fit, kas ir Latvijas Universitātes biznesa inkubatora projekts. Pasākums saucās "Veselības taka Jūrmalā kopā ar suņiem" un ļoti vilinoši bija tas, ka pasākums bija plānots ļoti tuvu mājām- takās, kuras mēs apmeklējam vismaz reizi nedēļā. Tā kā toreiz mūsu nodarbības ar Reičelu bija tikai sākuma stadijā, es laikam nebrauktu pārāk tālu (tagad attālums nebūtu šķērslis), bet toreiz pasākuma vietai bija izšķiroša nozīme. Līdz ar to pieteicos un sāku gaidīt.
Mēnesis pagāja ļoti ātri un saulainā 4.maija dienā mēs ar Reičelu devāmies uz pasākumu. Šajā bloga rakstā būs daudz fotogrāfijas - vairāk nekā teksta - izbaudām!
Tikšanās bija paredzēta pie Kauguru Tirdzniecības centra. Jau tuvojoties tikšanās vietai pamanījām suņus - tie ir mūsu pasākuma draugi!


Iepazīšanās


Melna, skaista, spīdīga
Pēc pirmās apostīšanās devāmies no Kauguru Tirdzniecības centra virzienā uz Veselības takas sākumu. Veselības taka Jūrmalā ir Veselības ministrijas un Jūrmalas pilsētas domes izveidots maršruts kāpās, kurā izvietoti stendi ar uzdevumiem gan ķermenim, gan prātam (sīkāk var izlasīt šeit). Maršruta sākumā mūs uzrunāja pasākuma organizatores Kristina Virse un Diana Hakova - izstāstīja pasākuma plānu un tad Diana vadīja iesildīšanos.


Kārtīgi iesildījāmies un devāmies tālāk! Pasākuma laikā uzdevumus vajadzēja izpildīt gan cilvēkiem, gan suņiem. Grūtākais uzdevums suņiem bija psiholoģiskās izturības pārbaude. Nelielā pļaviņā vajadzēja nosēdināt suni un iet prom apmēram 15 soļus, un tad pagriezties un saukt suni pie sevis. Suņi bija ļoti dažādi - citiem patika spēlēties un skriet, nevis mierīgi sēdēt kamēr saimnieks iet projām. Līdz ar to sanāca neliels tracis. Pirmo reizi mums ar Reičelu nepaveicās - divi blakus suņi uzsāka interesantu spēli un uzskrēja Reičelai virsū - nu kāda tur vairs sēdēšana :) 
Neliels tracis :)
Tomēr no otrās reizes mums viss sanāca! Es biju ļoti priecīga un izbrīnīta - apkārt suņi, saimnieki sauc savus suņus katrs savā laikā - bet Reičela mierīgi guļ savā vietā un gaida kamēr es viņus pasaukšu. 
Reičela pilda komandu "guli" un gaida komandu "šurp"
Uzdevumi suņiem bija ļoti dažādi. 
Suņiem vajadzēja rāpot:

 Tēlot susliku:
Un lekt pāri kokam:

Bija arī atpūtas brīži, kad varēja pagulēt, iedzert ūdeni un paspēlēties ar Mārliju:


Lidojošais suns Reičela un pasākuma galvenais suns Mārlijs
Par grūtāko uzdevumu suņiem es jau stāstīju, bet grūtākais uzdevumus saimniekiem bija skriešanas sacensības, kurās vajadzēja skriet, lekt un iet zosu gājienā. Tas tiešām bija ļoti sarežģīts uzdevums:



Es tiku galā, tomēr šoreiz uzvarēt neizdevās :)
Atpakaļceļā arī bija daži interesanti uzdevumi, piemēram, šeit Reičela tiek izmantota kā papildus svars. Turēt viņu bija diezgan sarežģīti :)
Par veiksmīgām atbildēm uz jautājumiem mēs izcīnījām sev mazu balviņu - pīkstošo sunīti. Tagad galvenais neatstāt to pa nakti uz grīdas :)


Pasākuma noslēgumā dalījāmies ar dalībniekiem idejās- ko vēl var darīt kopā ar suni. Es stāstīju par mūsu topošā suņa- pavadoņa apmācībām un servisa suņu biedrības "Teodors" aktivitātēm.
Pēc pasākuma bijām ļoti noguruši, bet laimīgi. Tā bija ļoti jauka diena - iepazināmies ar jauniem cilvēkiem un suņiem, kā arī bija iespēja patrenēties citu suņu klātbūtnē.
Paldies Marley's Fit!!! Tā tiešām nebija pēdējā reize, kad mēs tikāmies!!

 Noslēgumā gribu pabrīdināt - diemžēl tuvākajā laikā man vairs neizdosies izlikt šeit jaunas bildes. Kā jau rakstīju savā profilā fecebook - sestdien, treniņa laikā man nozaga mobilo telefonu. Tas bija ļoti negaidīti  - es tajā brīdī ļoti apjuku un sākumā pat nesapratu, kas notika. Tomēr situācija ir tāda, kāda ir - es pašlaik esmu bez telefona un iespējas fotografēt mūsu treniņus. Šī negadījuma dēļ brīvdienās arī palikām mājās - nebija garastāvokļa kaut ko darīt.
Tomēr tas nenozīmē, ka mēs padosimies. Mūsu plānos ir aizbraukt uz Rīgas maratonu - kā skatītājiem. Tāpat izskatās, ka drīz būs ļoti laba ziņa, kuru es jums uzrakstīšu tiklīdz saņemšu oficiālu apstiprinājumu - pagaidām nevaru stāstīt, bet tas būs jauns pavērsiens visā topošo pavadoņu apmācībā. Plānu daudz, ideju arī - atliek tikai uz priekšu!!!  

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru